Het fietsseizoen gaat gewoon door!

Van warme fietsoutfit tot home trainer voor indoor training.

Jouw fietsseizoen stopt niet dit najaar!

Bezoek onze winkel en ontdek ons aanbod winterkleding en indoor trainers of check onze webshop.

Fiets laten herstellen/nakijken, meld je in de winkel.

Cross

2310 STICKERBOEK

Maak jouw 2310 stickeralbum compleet.

 • Bezoek ons met de fiets en krijg gratis onze logo sticker.
 • Bij elke aankoop vanaf €5,- één gratis stickerpakje
 • Bij elke herstelde fiets, één gratis stickerpakje

Koop lokaal bij de ondernemers van 2310 en spaar stickers voor jouw album!

Cross
WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN...
voor_a

Fietsen

Met onze ruime keuze aan meteen leverbare fietsen is een bezoek aan onze winkel zeker de moeite waard.

Lees meer
voor_a

Onderdelen - Kleding

Naast ons ruim aanbod aan fietsen kan je ook bij ons terecht voor fietsonderdelen, kleding, en accessoires. Wij geven jou graag advies en helpen graag bij het samenstellen van de ultieme fiets-kit.

Lees meer
voor_a

Verhuur

Een fietstocht in het vooruitzicht maar heb je niet de goede fiets? Wij verhuren stadsfietsen, E-bikes en mountainbikes. Ook voor teambuilding activiteiten of sport events kan u terecht bij ons!

Lees meer
voor_a

Outlet

Naast de nieuwste modellen hebben we natuurlijk ook enkele voordelig geprijsde outlet modellen. Wees er snel bij OP = OP

Lees meer

Wist je dat je bij Fietsen Peter Brosens met Leaveecocheques kan betalen?

Nieuws
01 oktober 2021

COVID-UPDATE

Wij geven het volgende advies rond COVID-veiligheid. Dit zijn geen verplichtingen meer maar adviezen.

 • Draag een mondmasker (niet verplicht)
 • Desinfecteer uw handen (niet verplicht)
 • Respecteer de afstandsregel

Onze webshop blijft online en actueel. Shop 24/7 met gratis verzending in de regio Rijkevorsel, elders in België bij bestelling vanaf €49,-.

17 augustus 2021

Fiets laten herstellen?

Is jouw fiets toe aan herstelling of nazicht? Hou rekening met volgende praktische zaken.

Onze werkplaats is niet toegankelijk voor klanten. Jouw fiets binnenbrengen voor herstelling of nazicht kan door je te melden in onze winkel. Wij noteren jouw gegevens en de gevraagde werkzaamheden en brengen de fiets naar onze werkplaats. Wanneer de fiets klaar is brengen we jou telefonisch op de hoogte.

Wij doen ons best de wachttijden te beperken en streven er naar elke fiets binnen de twee à drie werkdagen klaar te hebben.

15 juli 2021

Waarom is de levertermijn zo lang?

Dankzij de Corona-crisis heeft Vlaanderen, België, en zowat heel Europa de fiets weer ontdekt. De vraag naar fietsen is daarom in gans Europa enorm gestegen en dit is iets wat fietshandelaars, fietsfabrikanten en onderdeelfabrikanten niet hebben zien aankomen. Fabrikanten hebben overal ter wereld de productie tot het maximale opgeschroefd, maar COVID-19 heeft ook een negatieve inpakt op de keten. Verschillende fietsonderdelen worden gemaakt in Azië. Omdat de vaccinatiegraad in Azië vele malen lager ligt dan in Europa en Amerika geraken mensen sneller besmet en ernstiger ziek. Hierdoor zijn er regelmatig lock-downs in steden of landen waardoor fabrieken en havens de deuren moeten sluiten. Geen productie is geen onderdelen, geen onderdelen is geen eindproduct zoals een fiets, auto, computer of wasmachine. Fiets-handelaren en -fabrikanten doen enorm hun best om iedereen de gewenste fiets zo snel mogelijk te leveren. Maar wij hopen vooral dat iedereen zo snel mogelijk weer een gezond en normaal leven kan leiden.

Stay Safe, Stay Healthy! Draag bij aan een veilige wereld en volg de maatregelen en laat je vaccineren.

Wens je graag meer info omtrent bepaalde fietsen, of levertermijn van jouw bestelde fiets? Contacteer ons!

20 januari 2020

Zorgeloos rijplezier

Wist je dat:

 • Je in bij aankoop van een mountainbike, race-, cyclocross- of gravel-fiets steeds word opgemeten. Zo bepalen wij op basis van been-, romp-, en armlengte de correcte framemaat en afstelling van jouw nieuwe fiets en volgen we dit op samen met jouw feedback.
 • Bij aankoop van eender welke nieuwe fiets wij drie service beurten gratis aanbieden. Zo hoef jij je niet druk te maken over service kosten het eerste jaar na aankoop.

Meer info en voorwaarden in onze winkel. We helpen je graag!

29 december 2019

Is dit het meest sexy fietsmerk op de markt?

Wie aan wielrennen of mountainbiken denkt legt meteen ook de link naar mannelijke atleten. Wil je als vrouw een racefiets of mountainbike aankopen kom je bij vele merken uit op een unisex fiets in een neutrale kleur met standaard geometrie.

Gelukkig zijn er ook merken dat naast hun heren en unisex modellen een complete lijn dames fietsen in hun gamma hebben.

Superior bikes maakt biedt een compleet gamma dames mountainbikes en gravel/race fietsen aan en dit in opvallend sexy kleuren. Naast hun aanbod hebben zij een team succesvolle dames in de UCI XC-mountainbike cup. Op basis van de feedback van dit dames team produceert Superior dames specifieke modellen met een gëomtrie speciefiek samengesteld voor dames zonder de rijeigenschappen negatief te beïnvloeden.

Benieuwd naar Superior en hun dames lijn met de naam MODO. Bezoek hun website of onze winkel!

25 november 2019

Fietsen Brosens BV.

Vanaf 1 januari 2020 zal Fietsen Peter Brosens verder gaan onder de naam Fietsen Brosens BV. Wat verandert er voor u? Niets bijzonders, enkele bedrijfsgegevens worden aangepast verder blijven onze openingstijden, locatie en diensten ongewijzigd.

Vanaf 1 januari zijn dit onze bedrijfsgegevens.

 • Fietsen Brosens BV
 • Stevennekens 179, 2310 Rijkevorsel (BE)
 • BTW: BE0737.845.346
 • IBAN: BE22 7360 6603 5947
 • BIC: KREDBEBB
06 november 2019

Fiets goedgekeurd?

Tijdens de herfst- en wintermaanden voeren de politiezones frequente controles uit op de minimaal verplichte atribute op jouw fiets. Wij sommen ze even voor je op:

 • werkende verlichting vooraan (wit)
 • werkende verlichting achteraan (rood)
 • werkende remmen
 • hoorbare fietsbel
 • reflectoren zowel voor, achter als in de wielen.

Ben je in het donker onderweg met een sportfiets, mountainbike, of koersfiets dan ben je minimaal verplicht werkende verlichting,  werkende remmen en een werkende fietsbel te hebben op die fiets.

Niet zeker of jouw fiets in orde is? Breng hem gerust langs voor controle!

04 november 2019

Helm op, fluo top!

Je veilig verplaatsen met de fiets in de herfst en winter, dat doe je door goed zichtbaar en beschermd te zijn.

Fluo kledij of vestjes dragen zorgt ervoor dat mede weggebruikers je van ver zien. Goede verlichting draagt bij in het zien en vooraal gezien worden en dat vooraal 's ochtends, 's avonds en bij slecht weer. Je krijgt maar één stel hersen mee, en deze goed beschermen is essentieel. Voorkom zware kwetsuren aan het hoofd en draag een goed passende helm.

Wist je dat, een motor-, ski- en ook fietshelm best vervangen wordt elke 3 jaar? Ook wanneer je al eens gevallen bent met de helm kan je deze best vernvangen of contrlleren op barsten en scheuren.

Meer weten? Kom naar onze winkel of contacteer ons!

03 oktober 2019

Aantal verkeersdoden stijgt weer na jarenlange daling.

Het verkeersinstituur VIAS maakt opmerkelijke cijfers bekend over verkeersslachtoffers. Sinds de dalende trent van voorgaande jaren zijn er de afgelopen maand september meer verkeersdoden geteld. Opvallend is dat de fietser hier het zwaarst in getroffen wordt.

Daarom willen wij alle fietser met volgende tips zo veilig mogelijk op de weg sturen. Of u nu met een racefiets of speedpedelec rijd, met deze tips bent u zichtbaar en veilig onderweg.

 1. Zorg dat uw fiets technisch in orde is. Verlichting, refelctoren, remmen, fietsbel of banden zijn zaken die uw veiligheid garanderen. Is één van deze zaken in slechte staat of werkt deze niet dan is uw fiets niet 100% veilig en kan u zelfs een boete krijgen wij controle van de politie.
 2. Draag fluo of reflecterende strips. Zowel 's nachts als overdag kan fluo uw veiligheid positief beïnvloeden. Flou en refelcterende strips maken u zichtbaar van op verdere afstand. Ook bij lecht weer is fluo een goed idee.
 3. Maak gebruik van fietsverlichting met dag/nacht functie. Overdag fietsverlichting aan laten kan ervoor zorgen dat automobilisten u opmerken vanop verdere afstand. Merken als BBB-Cycling en Bontrager hebben deze verlchting in hun assortiment.

Bezoek onze winkel voor meer tips en tricks om uw veiligheid te vergroten of voor een fietsveilig product uit ons asortiment, ook voor kinderen!

29 april 2019

Waarom wij u E-bike niet opdrijven?

Het komt vaker ter spraken, je E-bike opdrijven tot 45kph of zelfs tot 70kph! Dit bieden wij als fietshandelaar niet aan, het is strafbaar en uiterst gevaarlijk.

Waarom wij niet ingaan op de vraag of wij u E-bike kunnen opdrijven? E-bikes met een beperking van 25kph of 45kph zijn gemaakt om te presteren op deze snelheid. Het fietsframe, de wielen, de voorvork, de remmen, en aandrijflijn zijn aangepast op het gewicht en verwachte maximum snelheid van deze fiets. Wanneer deze fietsen worden opgedreven verhoogd de slijtage op de onderdelen en kan een onderdeel falen onder de te hoge belasting, wat kan leiden tot ongelukken.

Probeer ook niet zelf u E-bike op te drijven! Het is gevaarlijk!

25 april 2019

Lease-plan bij Fietsen Brosens

Bent u een werknemer in een bedrijf dat fietsleasing aanbied? Aarzel dan niet langs te komen in onze winkel, wij stellen vrijblijvend een offerte op waarmee u bij u werkgevers langs kan voor een aanvraag of bereking.

Wij werken nou samen met volgende Leasebureau's:

Team Cyclis nv.

C-Tec Mobility Solutions

KBC Auto-lease

Lease - A - Bike

Bent u een werkgever en wenst u meer informatie over de voordelen voor u en u werknemers, neem dan conact op met bevongenoemde leasebureau's.

26 oktober 2018

Een 7/10 voor de fietspaden in Rijkevorsel

De gemeente Rijkevorsel is geslaagd voor het fiets-exame. De jaarlijkse fietsbarometer van de provincie Antwerpen geeft elk jaar een cijfer op basis van de staat, ligging en veiligheid van de fietspaden per gemeente. Rijkevorsel is bij de betere van de klas ondermeer dankzij de "fiets-o-strade naast het kanaal dat een 9/10 behaald, gemiddeld behaald onze gemeente een 7/10. Van de 44 km fietspad in de gemeente is 2.8 km als risicovol omschreven, niet slecht als je het ons vraagt.

Als dit ons niet motiveert meer te fietsen in onze gemeente.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

19 oktober 2018

Wist je dat?

Wij zijn een officieel herstelpunt voor Bosch E-bike onderdelen. Is jou E-bike of Speedpedelec uitgerust met Bosch componenten en heeft deze nood aan een update, herstelling of onderhoud? Dan kan u bij ons terecht!

14 september 2018

Het beste onderhoud voor je E-bike

Hoe haal je het maximale uit je E-bike en hoe onderhoud je deze het best?

Op deze vraag kunnen we je natuurlijk een hele waslijst aanbieden als het gaat om "Tips & Tricks" die je kan toepassen. Gelukkig hebben de medewerkers van Trek dit in een prachtig filmpje gegoten en hebben wij dit voor je vertaald. Gebruik de link hieronder of ga naar onze Facebook pagina.

https://www.facebook.com/fietsenpeterbrosens/videos/1019331701577913/

Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op, wij beantwoorden ze graag.

24 augustus 2018

Nieuw in onze verhuurafdeling

Vanaf nu beschikbaar in onze te huren E-bikes, de Trek UM1+.

Dit recent model van Trek staat vanaf nu niet enkel in onze winkel maar kan je nu ook huren. Ervaar het gemak en de kwalitiet van de Bosch aandrijving.

De prijs? niet anders dan onze andere E-bikes, €15/weekend en €50/week

Aarzel niet ons te contacteren voor info of reservaties.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!

foot-logo
 • Stevennekens 179
 • 2310 Rijkevorsel
 • BTW: BE 0737 845 346
Openingsuren
 • Dinsdag t/m vrijdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-18:00
 • Zaterdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-17:00
 • Zon-, maan,- & feestdagen
 • Gesloten

Ontwerp door Bert Hofmans | Ontwikkeling door CodeCraft