Winter solden

Ontdek alle aanbiedingen in onze winkel en online!

Nieuwe afprijzing tot -50%, en -10% op de nieuwe winterkleding!

Cross

Covid-maatregelen

 • Mondmasker verplicht (kinderen vanaf 6 jaar).
 • Desinfecterende hand-gel beschikbaar.
 • Bewaar 1,5m afstand
 • Aantal bezoekers in onze winkel is beperkt.
 • Druk kom op een later moment terug.
 • Ziek of symptomen? Blijf thuis en bel uw huisarts!

Cross
WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN...
voor_a

Fietsen

Met onze ruime keuze aan meteen leverbare fietsen is een bezoek aan onze winkel zeker de moeite waard.

Lees meer
voor_a

Onderdelen - Kleding

Naast ons ruim aanbod aan fietsen kan je ook bij ons terecht voor fietsonderdelen, kleding, en accessoires. Wij geven jou graag advies en helpen graag bij het samenstellen van de ultieme fiets-kit.

Lees meer
voor_a

Verhuur

Een fietstocht in het vooruitzicht maar heb je niet de goede fiets? Wij verhuren stadsfietsen, E-bikes en mountainbikes. Ook voor teambuilding activiteiten of sport events kan u terecht bij ons!

Lees meer
voor_a

Advies op maat

Ga je fietsen om in top vorm te blijven, of gewoon om ecologisch en snel naar het werk toe te gaan? Wij gaan samen met jou op zoek naar de geschikte fiets voor jouw doelen en gebruik.

Lees meer

Wist je dat je bij Fietsen Peter Brosens met Leaveecocheques kan betalen?

Nieuws
08 januari 2022

We gaan er even tussenuit

We gaan er even tussenuit, maar niet getreurd het is maar even.

Van 9 tot en met 17 januari zijn onze winkel en werkplaats gesloten. Bestellen online blijft mogelijk, we verwerken en versturen alle online bestelling geplaatst tijdens deze periode vanaf 17 januari.

We vragen vriendelijk geen fietsen onbeheerd achter te laten bij onze zaak.

01 januari 2022

Bedankt voor een fantastisch jaar

2021 ligt achter ons en we willen iedereen bedanken voor de loyaliteit en het vertrouwen in Fietsen Brosens. Ons team Peter, Karine en Marnix wensen iedereen een sportief 2022 met vele veilige kilometers en zoveel mogelijk wind in de rug.

In 2022 staan we natuurlijk weer klaar voor iedereen, van doorwinterde kilometervreter tot startende fietser. Kunnen wij jou helpen met jouw goede voornemen om meer, sneller en verder te fietsen? Bezoek of contacteer ons!

30 november 2021

Afwijkende openingstijden

Yes we zijn weer veilig open.

Bezoek onze winkel veilig tijdens eindejaar voor leuke geschenken. Hieronder onze afwijkende openingstijden in de maanden december en januari.

 • Kerstavond 24 december: 09:00 - 16:00 (doorlopend)
 • Kerstdag 25 december: Gesloten
 • Oudjaar 31 december: 09:00 - 16:00 (doorlopen)
 • Nieuwjaar 1 januari: Gesloten
 • 9 t/m 16 januari: Gesloten
15 november 2021

Invloed van de stijgende COVID-cijfers

Hebben de stijgende Corona-cijfers invloed op de levertijd fietsen?

Helaas wel. Doordat meer mensen opnieuw besmet en ziek worden en dus in quarantaine moeten kampen fabrikanten, havens en transportmaatschappijen met tekort aan personeel. Bedrijven werken noodgedwongen met minder personeel of wachten op artikelen van bedrijven die gesloten zijn door besmettingen. Daarnaast hebben verschillende landen waar fietsen worden geassembleerd zoals Duitsland en Oostenrijk zware beperkingen vastgelegd voor niet gevaccineerde, ook hierdoor mogen verschillende mensen niet meer aan het werk.

Samen met onze fietsleveranciers doen wij al het mogelijke om jouw fiets zo snel mogelijk te leveren. Wens je meer info omtrent een bestelde fiets, of de levertijd van jouw droomfiets? Contacteer ons!

27 oktober 2021

Terug op voorraad!

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe e-bike? Dan is een bezoekje aan onze winkel zeker de moeite waard. Ontdek de nieuwe collectie e-bikes van onze merken Gazelle, Trek, Frappé en Superior. De fietsen in onze winkel zijn meteen leverbaar uit eigen voorraad!

17 augustus 2021

Fiets laten herstellen?

Is jouw fiets toe aan herstelling of nazicht? Hou rekening met volgende praktische zaken.

Onze werkplaats is niet toegankelijk voor klanten. Jouw fiets binnenbrengen voor herstelling of nazicht kan door je te melden in onze winkel. Wij noteren jouw gegevens en de gevraagde werkzaamheden en brengen de fiets naar onze werkplaats. Wanneer de fiets klaar is brengen we jou telefonisch op de hoogte.

Wij doen ons best de wachttijden te beperken en streven er naar elke fiets binnen de twee à drie werkdagen klaar te hebben.

15 juli 2021

Waarom is de levertermijn zo lang?

Dankzij de Corona-crisis heeft Vlaanderen, België, en zowat heel Europa de fiets weer ontdekt. De vraag naar fietsen is daarom in gans Europa enorm gestegen en dit is iets wat fietshandelaars, fietsfabrikanten en onderdeelfabrikanten niet hebben zien aankomen. Fabrikanten hebben overal ter wereld de productie tot het maximale opgeschroefd, maar COVID-19 heeft ook een negatieve inpakt op de keten. Verschillende fietsonderdelen worden gemaakt in Azië. Omdat de vaccinatiegraad in Azië vele malen lager ligt dan in Europa en Amerika geraken mensen sneller besmet en ernstiger ziek. Hierdoor zijn er regelmatig lock-downs in steden of landen waardoor fabrieken en havens de deuren moeten sluiten. Geen productie is geen onderdelen, geen onderdelen is geen eindproduct zoals een fiets, auto, computer of wasmachine. Fiets-handelaren en -fabrikanten doen enorm hun best om iedereen de gewenste fiets zo snel mogelijk te leveren. Maar wij hopen vooral dat iedereen zo snel mogelijk weer een gezond en normaal leven kan leiden.

Stay Safe, Stay Healthy! Draag bij aan een veilige wereld en volg de maatregelen en laat je vaccineren.

Wens je graag meer info omtrent bepaalde fietsen, of levertermijn van jouw bestelde fiets? Contacteer ons!

20 januari 2020

Zorgeloos rijplezier

Wist je dat:

 • Je in bij aankoop van een mountainbike, race-, cyclocross- of gravel-fiets steeds word opgemeten. Zo bepalen wij op basis van been-, romp-, en armlengte de correcte framemaat en afstelling van jouw nieuwe fiets en volgen we dit op samen met jouw feedback.
 • Bij aankoop van eender welke nieuwe fiets wij drie service beurten gratis aanbieden. Zo hoef jij je niet druk te maken over service kosten het eerste jaar na aankoop.

Meer info en voorwaarden in onze winkel. We helpen je graag!

06 november 2019

Fiets goedgekeurd?

Tijdens de herfst- en wintermaanden voeren de politiezones frequente controles uit op de minimaal verplichte atribute op jouw fiets. Wij sommen ze even voor je op:

 • werkende verlichting vooraan (wit)
 • werkende verlichting achteraan (rood)
 • werkende remmen
 • hoorbare fietsbel
 • reflectoren zowel voor, achter als in de wielen.

Ben je in het donker onderweg met een sportfiets, mountainbike, of koersfiets dan ben je minimaal verplicht werkende verlichting,  werkende remmen en een werkende fietsbel te hebben op die fiets.

Niet zeker of jouw fiets in orde is? Breng hem gerust langs voor controle!

03 oktober 2019

Aantal verkeersdoden stijgt weer na jarenlange daling.

Het verkeersinstituur VIAS maakt opmerkelijke cijfers bekend over verkeersslachtoffers. Sinds de dalende trent van voorgaande jaren zijn er de afgelopen maand september meer verkeersdoden geteld. Opvallend is dat de fietser hier het zwaarst in getroffen wordt.

Daarom willen wij alle fietser met volgende tips zo veilig mogelijk op de weg sturen. Of u nu met een racefiets of speedpedelec rijd, met deze tips bent u zichtbaar en veilig onderweg.

 1. Zorg dat uw fiets technisch in orde is. Verlichting, refelctoren, remmen, fietsbel of banden zijn zaken die uw veiligheid garanderen. Is één van deze zaken in slechte staat of werkt deze niet dan is uw fiets niet 100% veilig en kan u zelfs een boete krijgen wij controle van de politie.
 2. Draag fluo of reflecterende strips. Zowel 's nachts als overdag kan fluo uw veiligheid positief beïnvloeden. Flou en refelcterende strips maken u zichtbaar van op verdere afstand. Ook bij lecht weer is fluo een goed idee.
 3. Maak gebruik van fietsverlichting met dag/nacht functie. Overdag fietsverlichting aan laten kan ervoor zorgen dat automobilisten u opmerken vanop verdere afstand. Merken als BBB-Cycling en Bontrager hebben deze verlchting in hun assortiment.

Bezoek onze winkel voor meer tips en tricks om uw veiligheid te vergroten of voor een fietsveilig product uit ons asortiment, ook voor kinderen!

29 april 2019

Waarom wij u E-bike niet opdrijven?

Het komt vaker ter spraken, je E-bike opdrijven tot 45kph of zelfs tot 70kph! Dit bieden wij als fietshandelaar niet aan, het is strafbaar en uiterst gevaarlijk.

Waarom wij niet ingaan op de vraag of wij u E-bike kunnen opdrijven? E-bikes met een beperking van 25kph of 45kph zijn gemaakt om te presteren op deze snelheid. Het fietsframe, de wielen, de voorvork, de remmen, en aandrijflijn zijn aangepast op het gewicht en verwachte maximum snelheid van deze fiets. Wanneer deze fietsen worden opgedreven verhoogd de slijtage op de onderdelen en kan een onderdeel falen onder de te hoge belasting, wat kan leiden tot ongelukken.

Probeer ook niet zelf u E-bike op te drijven! Het is gevaarlijk!

26 oktober 2018

Een 7/10 voor de fietspaden in Rijkevorsel

De gemeente Rijkevorsel is geslaagd voor het fiets-exame. De jaarlijkse fietsbarometer van de provincie Antwerpen geeft elk jaar een cijfer op basis van de staat, ligging en veiligheid van de fietspaden per gemeente. Rijkevorsel is bij de betere van de klas ondermeer dankzij de "fiets-o-strade naast het kanaal dat een 9/10 behaald, gemiddeld behaald onze gemeente een 7/10. Van de 44 km fietspad in de gemeente is 2.8 km als risicovol omschreven, niet slecht als je het ons vraagt.

Als dit ons niet motiveert meer te fietsen in onze gemeente.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!

foot-logo
 • Stevennekens 179
 • 2310 Rijkevorsel
 • BTW: BE 0737 845 346
Openingsuren
 • Dinsdag t/m vrijdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-18:00
 • Zaterdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-17:00
 • Zon-, maan,- & feestdagen
 • Gesloten

Ontwerp door Bert Hofmans | Ontwikkeling door CodeCraft