SOLDEN

GRIJP NU JOUW VOORDEEL MET ONZE SOLDEN!

Al vanaf het begin mooie kortingen op kleding en tal van fietsen!

Wees er snel bij, OP = OP!

Cross

Onze passie en kennis, jouw garantie op fietsplezier!

WEGENWERKEN VLIMMERSEBAAN, WIJ BLIJVEN ALTIJD BEREIKBAAR!

Cross
WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN...
voor_a

Fietsen

Met onze ruime keuze aan meteen leverbare fietsen is een bezoek aan onze winkel zeker de moeite waard. Voor zowel sportief, recreatief als woon-/werk fietser hebben wij een fiets in huis al dan niet met elektrische ondersteuning.

Lees meer
voor_a

Onderdelen - Kleding

Naast ons ruim aanbod aan fietsen kan je ook bij ons terecht voor fietsonderdelen, kleding, en accessoires. Wij geven jou graag advies en helpen graag bij het samenstellen van de ultieme fiets-kit.

Lees meer
voor_a

Verhuur / Rental

(NL) Huur snel en makkelijk een fiets voor een dag, weekend of hele week. Ontdek ons aanbod op de verhuurpagina / (EN) Rent a bike easy and fast. More info via

Lees meer
voor_a

Leasing

Lease een fiets bij Fietsen Brosens en één van de leasingpartners. Jouw droomfiets binnen handbereik inclusief diensten als onderhoud, verzekering en pechbijstand.

Lees meer

Wist je dat je bij Fietsen Peter Brosens met Leaveecocheques kan betalen?

Nieuws
30 juni 2024

Zomersluiting: 28 juli t.e.m. 15 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte gaan wij er even tussenuit tijdens de zomervakantie.

Van 28 juli tot en met 15 augustus is onze zaak gesloten. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om fietsen binnen te brengen, af te halen, te huren of onze winkel te bezoeken.

Vanaf 16 augustus staan wij weer met opgeladen batterijen klaar voor jou en jouw fiets!

Wij wensen je een fijne zomervakantie toe!

10 juni 2024

STOCK ACTIES

Ontdek onze niet te missen voorraadacties op een uitgebreide selectie fietsen, kleding en accessoires. We maken plaats voor de nieuwe collectie! Profiteer nu van aantrekkelijke kortingen op een mooie selectie e-bikes, racefietsen, mountainbikes, fietskleding en diverse accessoires. Je bespaart zelfs tot 50% op fietskleding!

18 april 2024

Batavus toegevoegd aan ons aanbod!

Wij hebben Batavus toegevoegd aan ons aanbod fietsen.

Binnenkort zal een mooi aanbod stads en e-bikes in onze winkel te zien zijn van Batavus. Batavus staat garant voor betrouwbare fietsen zowel elektrisch als niet elektrische voor dagelijks gebruik.

Zo voegen wij opnieuw een A-merk toe aan ons aanbod fietsen!

19 maart 2024

Verlengde condities!

Wij verlengen onze opendeurcondities!

Geniet nog de hele maand maart van onze opendeurcondities en stock acties op tal van fietsen. Wie het afgelopen weekend nog geen keuze kon maken heeft dus nog steeds kans om voordeel te doen op zijn/haar nieuwe fiets!

10 februari 2024

OPENDEUR 9 t.e.m. 17 MAART

Het is weer tijd voor ons fietsfestijn!

Ontdek de nieuwste e-bikes, maak een testrit en geniet van uitzonderlijke opendeurcondities op een ruim aanbod direct leverbare fietsen. Om het extra gezellig te maken trakteren wij iedere bezoeker op een glaasje bubbels.

Wanneer? 9 t/m 17 maart.

Uitzonderlijk open op zondag 10 en 17 maart tussen 09:00 en 16:00.

Overige openingstijden idem als onze reguliere openingstijden.

05 februari 2024

TERUGROEPACTIE SRAM

SRAM heeft een terugroepbericht ingediend met betrekking tot de klembout voor 12-speed SRAM eTap AXS RED, Force, Rival en Apex versnellingsremhendels

We hebben vastgesteld dat sommige schakelremhendels kunnen draaien, zelfs na het aandraaien van de bevestigingsbout van het hendelhuis met het juiste aanhaalmoment. Als de klembout de hendel onvoldoende aan het stuur vastzet, kan dit resulteren in een losse hendel, wat kan leiden tot een valpartij.

De mededeling is van toepassing op alle 12-speed SRAM eTap AXS RED, Force, Rival en Apex schakelremhendels die vóór 1 juli 2023 zijn geproduceerd en niet door een rijwielhandelaar op een nieuwe fiets zijn gemonteerd. Als de hendels op een compleet nieuwe fiets zaten die is gekocht bij of gemonteerd door een rijwielhandelaar, is er geen actie vereist.

Contacteer ons voor meer informatie.

31 januari 2024

Terug naar de essentie

Sinds de Corona-pandemie is het mogelijk om een selectie van onze artikelen online te bestellen via onze webshop. Omdat ons leven zo goed als terug normaal verloopt merken wij dat de populariteit van onze webshop daalt. Daarom hebben wij besloten terug naar de essentie te gaan van onze zaak, en dat is met passie voor fietsen persoonlijk advies geven op maat en dat in onze winkel.

Eind maart zal onze webshop offline gaan en is er enkel nog onze informatieve website www.fietsenbrosens.be

Waardebonnnen aangekocht in onze webshop blijven geldig in onze winkel tot hun vervaldatum (1 jaar na aankoop).

02 januari 2024

Wij gaan er even tussenuit

Aller eerst onze beste en sportiefste wensen voor 2024!

Naar jaarliijkse gewoonte sluiten wij voor een weekje de deuren. Van zaterdag 6 tot en met maandag 15 januari is onze zaak gesloten.

Wij vragen vriendelijk om tijdens onze vakantie geen fietsen onbeheerd achter te laten bij onze zaak.

31 december 2023

Wegenwerken Vlimmersebaan

WIJ BLIJVEN ALTIJD BEREIKBAAR TIJDENS DE WEGENWERKEN AAN DE VLIMMERSEBAAN!

 

Verwachte hinder tot augustus 2024.

07 december 2023

Openingstijden tijdens de feestperiode

Belletjes rinkelen en Kerstlichtjes kleuren de straten, het is weer die gezellige periode van het jaar!

Wij verwelkomen jou graag in onze winkel en helpen graag bij het uitzoeken van leuke fietscadeautjes.

Let wel op, tijdens de feestperiode zijn er enkele dagen waarop onze openingstijden afwijken. De overige dagen zijn wij open volgens de normale openingstijden.

 • Zaterdag 23/12, 09:00 - 14:00
 • Dinsdag 26/12, Gesloten
 • Zaterdag 30/12, 09:00 - 14:00

Van zaterdag 6 tot en met dinsdag 15 januari gaan wij er even tussenuit en is onze winkel/werkplaats gesloten.

Fijne feestdagen allemaal!

01 oktober 2023

STOCK ACTIES

Wij maken plaats in onze voorraad! Dat betekent straffe prijsverlagingen op tal van fietsen uit onze voorraad. Check onze webshop voor een selectie van deze fietsen of kom langs in onze winkel voor alle fietsen met een verlaagd prijskaartje. Wees er snel bij OP = OP.

15 augustus 2023

Yes we are open

Yes we are open!

Wij zijn weer terug uit vakantie en onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen. Wij staan klaar om iedereen weer te helpen met alles voor zijn of haar fiets.

Let op! Breng jouw school- of woon/werkfiets tijdig binnen voor herstelling of controle. Wij doen ons best om elke fiets zo snel mogelijk gecontroleerd en hersteld te hebben.

Meer info, bel, mail of chat via onze online kanalen.

17 juni 2023

Uitzonderlijke sluitingsdagen tijdens de zomer

Er is niets vervelender dan voor een gelsoten deur staan. Daarom brengen wij jullie graag alvast op de hoogte van onze uitzeonderlijke sluitingsdagen tijdens de zomerperiode.

 • 21 juli (Nationale feestdag)
 • 30 juli t/m 15 augustus (jaarlijkse vakantie)

Tijdens deze sluitingsdagen vragen wij vriendelijk om geen fietsen onbeheerd achter te laten bij onze zaak.

06 juni 2023

Fiets laten herstellen?

Wij zijn er voor jou en jouw fiets! Onze werkplaats werkt zonder afspraak en streeft er naar elke fiets binnen de twee werkdagen weer klaar te hebben. Indien de nodige onderdelen voor herstellingen moeten besteld worden kan het enkele dagen langer duren voordat jouw fiets weer rijklaar is.

Door het mooie weer kan het drukker zijn dan normaal. Heb je vragen over herstellingen of onderhoud? contacteer ons voor meer actuele informatie.

05 mei 2023

Winkel update

Voor wie ons al langer volgt en onze nieuwsbrief ontvangt, weet dat wij volop werken aan het verbeteren van onze diensten.

Na de nieuwe styling van onze BBB-Cycling muren is nu ook het digitaal kassa-systeem geïnstalleerd. Hiermee kunnen wij herstellingen, bestellingen en onze diensten beter opvolgen en op maat afstemmen.

Nieuwe dingen vragen soms wat tijd om ze onder de knie te krijgen. De komende dagen gaat het misschien iets minder vlot aan onze kassa. Onze excuses hiervoor.

13 maart 2023

Een nieuwe huisstijl.

Samen met BBB Cycling brengen wij een frisse wind doorheen onze winkel. Alles draait om een aangename beleving bij het winkelen. Daarom hebben wij een nieuwe huisstijl ingebracht zodat onze winkel er net wat fraaier uit ziet maar vooral zodat jij makkelijker de gewenste artikelen terugvind.

Benieuwd naar onze nieuwe look? Breng gerust een bezoekje, vanaf 15 maart is de inrichting van onze benenedenverdieping afgerond!

07 februari 2023

OPENDEURDAGEN 3 t.e.m. 12 maart.

We knallen het fietsseizoen weer op gang met onze opendeurdagen!

Na twee jaar niet te hebben plaatsgevonden, verwelkomen wij jou graag het eerste en tweede weekend van maart opnieuw op ons fietsfestijn.

Kom 3 t/m 12 maart testrijden, nieuwe fietsen ontdekken met prijsvoordeel en genieten van een glaasje bubbels in onze winkel.

Uitzonderlijke openingstijden op:

 • Vrijdag 3 & 10 maart: 09:00 - 20:00
 • Zaterdag 4 & 11 maart: 09:00 - 17:00
 • Zondag 5 & 12 maart: 09:00 - 16:00
 • Andere weekdagen open volgens normale openingstijden

 

Voorwaarden van toepassing, meer info in onze winkel.

01 februari 2023

Urban Iki Gold Store

Wie ons volgt op sociale media of onze nieuwsbrief kon al lezen dat wij in 2023 verschillende nieuwigheden verwelkom in onze winkel.

Stap 1 is gezet, zo hebben de mensen van kinderzitjes-fabrikant Urban Iki een mooie wand geïnstalleerd in onze winkel. Je krijgt nu een mooi overzicht van ons aanbod kinderstoelen van Urban Iki plus de accessoires dat het merk aanbiedt zoals helmen en rugzakjes voor jouw kleine reisgezel in de kinderstoel.

02 januari 2023

Wij gaan even jodelen

Van 7 tot en met 16 januari gaan wij er even tussenuit en is onze winkel, werkplaats en fietsverhuur gesloten. Vergeet niet tijdig jouw herstelde of bestelde fiets af te halen. We nemen steeds telefonisch contact met jou op wanneer een fiets klaar is.

Vanaf dinsdag 17 januari kan je weer bij ons terecht volgens de normale openingstijden.

Wij vragen vriendelijk om tijdens onze sluiting geen fietsen onbeheerd achter te laten bij onze zaak.

01 december 2022

Uitzonderlijke openingstijden met eindejaar

Tijdens de eindejaarsperiode verwelkomen wij jou graag in onze winkel. Tijdens de Kerstvakantie zijn wij gewoon open volgens de gekende openingstijden uitgezonderdt op Kerstavond en oudjaar. Je kan bij ons dus terecht voor de aankoop van jouw fietsgeschenken!

Op Kerstavond 24 december zijn wij open tussen 09:00 en 13:00 uur.

Op oudjaar 31 december zijn wij open tussen 09:00 en 13:00 uur. Zangertjes en hun ouders zijn van harte welkom wij zullen voor beiden een traktatie voorzien om te klinken op het nieuwe jaar!

18 november 2022

Terug van weggeweest!

We zijn blij om het Duitse fietsmerk Corratec terug te verwelkomen aan ons assortiment fietsen.

In een ver verleden was onze winkel al verdeelpunt van Corratec maar het merk verdween uit België enkele jaren geleden. Dankzij het partnerschap met Wikisport uit Limburg komt het merk terug naar de Benelux en wij zullen opnieuw met veel passie en trots deze Duitse prachtfietsen aanbieden.

Ons assortiment Corratec fietsen zal bestaan uit racefietsen, mountainbikes, gravel bikes en e-bikes.

14 november 2022

Webshop update!

De afgelopen weken hebben wij onze webshop een update gegeven.

Zo zijn er nieuwe fietsen en artikelen toegevoegd, maar ook enkele producten en categorieën verdwenen of samengevoegd. Zo kan jij makkelijker vanuit huis al kijken wat we te bieden hebben of alvast bestellen en later afhalen of zelfs gratis laten leveren thuis.

Iets niet meteen gevonden? Laat het ons weten, we blijven onze webshop op punt zetten.

15 augustus 2022

Daar zijn we weer!

Daar zijn we weer!

Onze vakantie zit erop en onze batterijen zijn weer volledig opgeladen.

Onze zaak is vanaf dinsdag (16/8) weer open volgens de normale openingstijden.

We raden aan school-, kot-, of woon-werkfietsen tijdig binnen te brengen voor onderhoud of herstelling. We streven naar doorlooptijd van 2 tot 3 werkdagen.

28 juni 2022

De nieuwe mountainbikes zijn er!

In onze regio wordt vooral in de winter aan mountainbike gedacht, maar wist je dat het UCI mountainbike seizoen vooral in de zomer plaatsvind? Geen enekele reden dus om de mountainbike aan de kant te zetten!

We zijn verwend door onze sportmerken Trek, KTM en Superior met een eerste levering nieuwe mountainbikes in elke prijsklasse. Ontdek ons aanbod meteen leverbare mountainbikes vanaf vandaag in onze winkel of kijk online.

Vragen of meer info over een fiets? Laat van je horen!

16 mei 2022

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Wist je dat wij sinds enkele maart een maandelijkse nieuwsbrief opstellen?

In onze nieuwsbrief ontdek je de nieuwste ontwikkelingen van onze partnermerken, nieuw beschikbaar gekomen fietsen en leuke tips voor op en naast de fiets!

Inschrijven kan makkelijk via de link in onze webshop!

(max. 3 mails per maand, uitschrijven altijd mogelijk)

01 januari 2022

Bedankt voor een fantastisch jaar

2021 ligt achter ons en we willen iedereen bedanken voor de loyaliteit en het vertrouwen in Fietsen Brosens. Ons team Peter, Karine en Marnix wensen iedereen een sportief 2022 met vele veilige kilometers en zoveel mogelijk wind in de rug.

In 2022 staan we natuurlijk weer klaar voor iedereen, van doorwinterde kilometervreter tot startende fietser. Kunnen wij jou helpen met jouw goede voornemen om meer, sneller en verder te fietsen? Bezoek of contacteer ons!

17 augustus 2021

Fiets laten herstellen?

Is jouw fiets toe aan herstelling of nazicht? Hou rekening met volgende praktische zaken.

Onze werkplaats is niet toegankelijk voor klanten. Jouw fiets binnenbrengen voor herstelling of nazicht kan door je te melden in onze winkel. Wij noteren jouw gegevens en de gevraagde werkzaamheden en brengen de fiets naar onze werkplaats. Wanneer de fiets klaar is brengen we jou telefonisch op de hoogte.

Wij doen ons best de wachttijden te beperken en streven er naar elke fiets binnen de twee à drie werkdagen klaar te hebben.

20 januari 2020

Zorgeloos rijplezier

Wist je dat:

 • Je in bij aankoop van een mountainbike, race-, cyclocross- of gravel-fiets steeds word opgemeten. Zo bepalen wij op basis van been-, romp-, en armlengte de correcte framemaat en afstelling van jouw nieuwe fiets en volgen we dit op samen met jouw feedback.
 • Bij aankoop van eender welke nieuwe fiets wij drie service beurten gratis aanbieden. Zo hoef jij je niet druk te maken over service kosten het eerste jaar na aankoop.

Meer info en voorwaarden in onze winkel. We helpen je graag!

29 april 2019

Waarom wij u E-bike niet opdrijven?

Het komt vaker ter spraken, je E-bike opdrijven tot 45kph of zelfs tot 70kph! Dit bieden wij als fietshandelaar niet aan, het is strafbaar en uiterst gevaarlijk.

Waarom wij niet ingaan op de vraag of wij u E-bike kunnen opdrijven? E-bikes met een beperking van 25kph of 45kph zijn gemaakt om te presteren op deze snelheid. Het fietsframe, de wielen, de voorvork, de remmen, en aandrijflijn zijn aangepast op het gewicht en verwachte maximum snelheid van deze fiets. Wanneer deze fietsen worden opgedreven verhoogd de slijtage op de onderdelen en kan een onderdeel falen onder de te hoge belasting, wat kan leiden tot ongelukken.

Probeer ook niet zelf u E-bike op te drijven! Het is gevaarlijk!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!

foot-logo
 • Stevennekens 179
 • 2310 Rijkevorsel
 • BTW: BE 0737 845 346
Openingsuren
 • Jaarlijkse zomervakantie
 • 28 juli t.e.m. 15 augustus
 • Dinsdag t/m vrijdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-18:00
 • Zaterdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-17:00
 • Zon-, maan,- & feestdagen
 • Gesloten

Ontwerp door Bert Hofmans | Ontwikkeling door CodeCraft