Een passie voor de fiets sinds 1990

COVID-maatregelen:

 • Draag een mondmasker.
 • Desinfecteer uw handen.
 • Winkel alleen (met 1 partner op afspraak).
 • Respecteer de afstandsregel.
 • Druk? Kom later terug.
 • 24/7 shoppen kan steeds in onze webshop!

Nieuwe fiets kopen of meer info? Plan een afspraak.

Cross

Uitzonderlijk gesloten

Donderdag 13 tot en met 17 mei

Naar aanleiding van Hemelvaart zal onze winkel, fietsveruur en werkplaats gesloten zijn.

Cross
WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN...
voor_a

Fietsen

Damesfietsen, herenfietsen, E-bikes, stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes, ...

Lees meer
voor_a

Onderdelen - Kleding

De fiets is de eerste stap maar goed uitgerust vertrekken is een tweede, dat doe je met goed materiaal en kleding.

Lees meer
voor_a

Verhuur

Een fietstocht in het vooruitzicht maar heb je niet de goede fiets? Wij verhuren stadsfietsen, E-bikes en mountainbikes. Ook voor teambuilding activiteiten of sport events kan u terecht bij ons!

Lees meer
voor_a

Outlet

Naast de nieuwste modellen hebben we natuurlijk ook enkele scherp geprijsde outlet modellen. Wees er snel bij OP = OP

Lees meer

Wist je dat je bij Fietsen Peter Brosens met Leaveecocheques kan betalen?

Nieuws
27 maart 2021

COVID-UPDATE

Vanaf maandag 26 april zullen wij ons houden aan de nieuwe maatregelen opgesteld in de strijd tegen het Corona-virus.

 • Draag een mondmasker
 • Desinfecteer uw handen
 • Winkel alleen. Liever met één partner? Plan een afspraak.
 • Respecteer de afstandsregel
 • Is het druk, kom op een later tijdstip terug of plan een afspraak.
 • We zullen maximaal 4 personen toelaten in onze winkel.

Onze webshop blijft online en actueel. Shop 24/7 met gratis verzending in de regio Rijkevorsel, elders in België bij bestelling vanaf €49,-.

16 oktober 2020

De invloed van COVID-19 op de fietsindustrie.

Van lock-down tot open met maatregelen, COVID-19 heeft een grote invloed op ons allemaal. Ook voor de fietsindustrie zijn het uitzonderlijke tijden.

Dankzij de lock-down heeft België de fiets opnieuw gevonden en zijn we masaal gaan fietsen, recreatief en sportief. We kiezen er voor om met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto, bus of trein. De vraag naar fietsen is enorm gestegen de afgelopen maanden, samen met de aangepaste productie methodes bij onze fietsmerken zorgt dit voor een enorme druk.

Niet elk model zal meteen leverbaar zijn of mischien reeds uitverkocht. Maar geen nood, wij zijn er om een alternatief te zoeken! Kom gerust langs, informeer naar de beschikbaarheid en mogelijkheden. Wij staan klaar om u veilig te ontvangen en te helpen.

Stay safe, stay healthy!

20 januari 2020

Zorgeloos rijplezier

Wist je dat:

 • Je in bij aankoop van een mountainbike, race-, cyclocross- of gravel-fiets steeds word opgemeten. Zo bepalen wij op basis van been-, romp-, en armlengte de correcte framemaat en afstelling van jouw nieuwe fiets en volgen we dit op samen met jouw feedback.
 • Bij aankoop van eender welke nieuwe fiets wij drie service beurten gratis aanbieden. Zo hoef jij je niet druk te maken over service kosten het eerste jaar na aankoop.

Meer info en voorwaarden in onze winkel. We helpen je graag!

29 december 2019

Is dit het meest sexy fietsmerk op de markt?

Wie aan wielrennen of mountainbiken denkt legt meteen ook de link naar mannelijke atleten. Wil je als vrouw een racefiets of mountainbike aankopen kom je bij vele merken uit op een unisex fiets in een neutrale kleur met standaard geometrie.

Gelukkig zijn er ook merken dat naast hun heren en unisex modellen een complete lijn dames fietsen in hun gamma hebben.

Superior bikes maakt biedt een compleet gamma dames mountainbikes en gravel/race fietsen aan en dit in opvallend sexy kleuren. Naast hun aanbod hebben zij een team succesvolle dames in de UCI XC-mountainbike cup. Op basis van de feedback van dit dames team produceert Superior dames specifieke modellen met een gëomtrie speciefiek samengesteld voor dames zonder de rijeigenschappen negatief te beïnvloeden.

Benieuwd naar Superior en hun dames lijn met de naam MODO. Bezoek hun website of onze winkel!

22 december 2019

Broederstrijd tijdens de Hel van Kasterlee

22 december vond opnieuw De Hel van Kasterlee plaats één van de zwaarste winterduathlons in Europa. Peter en zijn broer Marc namen dit jaar deel en volbrachten de volle 15km lopen - 117km mountainbiken - 30km lopen.

Peter start goed op het eerste loop gedeelte. Marc volgt goed en komt enkele seconden na Peter aan om te starten met het mountainbiken, alleen de zoek geraakte fiets van Marc zorgt er voor dat Peter een grote voorsprong krijgt op zijn broer. Later krijgt Marc te kampen met een lekke band die hij onderweg hersteld maar de kloof met zijn broer Peter bedraagd nu maar liefst 20 minuten. Peter rijdt zeer constant maar Marc komt ronde per ronde dichter. In de laatste ronde haalt Marc Peter in en heeft Marc bij de wissel naar het laatste loopgedeelte een voorsprong van 5 minuten. Marc krijgt het lastig bij het lopen en Peter loopt opnieuwe in op hem. Het strategisch inplannen van enkele plaspauzes onderweg maakt dat Marc zijn voorsprong behoud en 6 minuten voor Peter finished. Zonder de materiaalpech had Marc kans gehad op een podiumplaats in zijn categorie.

Marc Brosens 87ste plaats over all in een tijd van 9u 56min 27sec. (5de plaats binnen Masters B 50+)

Peter Brosens 95ste plaats over all in een tijd van 10u 03min 37sec. (8ste plaats binnen Masters B 50+)

25 november 2019

Fietsen Brosens BV.

Vanaf 1 januari 2020 zal Fietsen Peter Brosens verder gaan onder de naam Fietsen Brosens BV. Wat verandert er voor u? Niets bijzonders, enkele bedrijfsgegevens worden aangepast verder blijven onze openingstijden, locatie en diensten ongewijzigd.

Vanaf 1 januari zijn dit onze bedrijfsgegevens.

 • Fietsen Brosens BV
 • Stevennekens 179, 2310 Rijkevorsel (BE)
 • BTW: BE0737.845.346
 • IBAN: BE22 7360 6603 5947
 • BIC: KREDBEBB
06 november 2019

Fiets goedgekeurd?

Tijdens de herfst- en wintermaanden voeren de politiezones frequente controles uit op de minimaal verplichte atribute op jouw fiets. Wij sommen ze even voor je op:

 • werkende verlichting vooraan (wit)
 • werkende verlichting achteraan (rood)
 • werkende remmen
 • hoorbare fietsbel
 • reflectoren zowel voor, achter als in de wielen.

Ben je in het donker onderweg met een sportfiets, mountainbike, of koersfiets dan ben je minimaal verplicht werkende verlichting,  werkende remmen en een werkende fietsbel te hebben op die fiets.

Niet zeker of jouw fiets in orde is? Breng hem gerust langs voor controle!

04 november 2019

Helm op, fluo top!

Je veilig verplaatsen met de fiets in de herfst en winter, dat doe je door goed zichtbaar en beschermd te zijn.

Fluo kledij of vestjes dragen zorgt ervoor dat mede weggebruikers je van ver zien. Goede verlichting draagt bij in het zien en vooraal gezien worden en dat vooraal 's ochtends, 's avonds en bij slecht weer. Je krijgt maar één stel hersen mee, en deze goed beschermen is essentieel. Voorkom zware kwetsuren aan het hoofd en draag een goed passende helm.

Wist je dat, een motor-, ski- en ook fietshelm best vervangen wordt elke 3 jaar? Ook wanneer je al eens gevallen bent met de helm kan je deze best vernvangen of contrlleren op barsten en scheuren.

Meer weten? Kom naar onze winkel of contacteer ons!

03 oktober 2019

Aantal verkeersdoden stijgt weer na jarenlange daling.

Het verkeersinstituur VIAS maakt opmerkelijke cijfers bekend over verkeersslachtoffers. Sinds de dalende trent van voorgaande jaren zijn er de afgelopen maand september meer verkeersdoden geteld. Opvallend is dat de fietser hier het zwaarst in getroffen wordt.

Daarom willen wij alle fietser met volgende tips zo veilig mogelijk op de weg sturen. Of u nu met een racefiets of speedpedelec rijd, met deze tips bent u zichtbaar en veilig onderweg.

 1. Zorg dat uw fiets technisch in orde is. Verlichting, refelctoren, remmen, fietsbel of banden zijn zaken die uw veiligheid garanderen. Is één van deze zaken in slechte staat of werkt deze niet dan is uw fiets niet 100% veilig en kan u zelfs een boete krijgen wij controle van de politie.
 2. Draag fluo of reflecterende strips. Zowel 's nachts als overdag kan fluo uw veiligheid positief beïnvloeden. Flou en refelcterende strips maken u zichtbaar van op verdere afstand. Ook bij lecht weer is fluo een goed idee.
 3. Maak gebruik van fietsverlichting met dag/nacht functie. Overdag fietsverlichting aan laten kan ervoor zorgen dat automobilisten u opmerken vanop verdere afstand. Merken als BBB-Cycling en Bontrager hebben deze verlchting in hun assortiment.

Bezoek onze winkel voor meer tips en tricks om uw veiligheid te vergroten of voor een fietsveilig product uit ons asortiment, ook voor kinderen!

29 september 2019

Trek Segafredo bouwt aan een kampioenen team

Het team van Trek Segafredo bouwt aan een kampioenen team. In seizoen 2020 zullen volgende belofte volle renners in de Trek outfit te zien zijn. Quinn Simons en Antonio Tiberi zullen het mannen team vervoegen. Elynor Bäckstedt zal uitkomen voor het Trek dames team. Samen met kersvers wereld kampioen Mads Endersen zal Trek in 2020 met een jong maar sterk team aan de start van verschillende wedstrijden verchijnen.

21 juni 2019

Wcup Sportvoeding

Wcup sportvoeding.
Om je op dreef te houden voor, tijdens, en na het sporten.
Wcup beschikt over een ruim gamma sportvoeding voor wielrennen, lopen, zwemmen en nog veel meer.
Organiseer je een sport evenement en wil je onze aanwezigheid met een stand van deze producten contacteer ons dan voor de mogelijkheden!

01 juni 2019

Best MTB 2019

Op zaterdag 11 mei vond in Dorst (Noord-Brabant) alweer het zesde MTB TEST-festival plaats. Met 300 deelnemers was het populaire testevenement ruim voor aanvang volgeboekt.

In totaal waren 185 MTB’s aanwezig voor een overtuigende testrit. Na afloop van iedere testrit kon iedereen op een persoonlijk testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag werden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag.

De populairste mountainbike van de landelijke testdag (meeste stemmen ‘best getest’ per ingezette testfiets) was de Superior Team XF 29 Issue (€ 5.499,-), en deze fiets is door de organisatie van het TEST-festival dan ook uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2019’

29 april 2019

Waarom wij u E-bike niet opdrijven?

Het komt vaker ter spraken, je E-bike opdrijven tot 45kph of zelfs tot 70kph! Dit bieden wij als fietshandelaar niet aan, het is strafbaar en uiterst gevaarlijk.

Waarom wij niet ingaan op de vraag of wij u E-bike kunnen opdrijven? E-bikes met een beperking van 25kph of 45kph zijn gemaakt om te presteren op deze snelheid. Het fietsframe, de wielen, de voorvork, de remmen, en aandrijflijn zijn aangepast op het gewicht en verwachte maximum snelheid van deze fiets. Wanneer deze fietsen worden opgedreven verhoogd de slijtage op de onderdelen en kan een onderdeel falen onder de te hoge belasting, wat kan leiden tot ongelukken.

Probeer ook niet zelf u E-bike op te drijven! Het is gevaarlijk!

25 april 2019

Lease-plan bij Fietsen Brosens

Bent u een werknemer in een bedrijf dat fietsleasing aanbied? Aarzel dan niet langs te komen in onze winkel, wij stellen vrijblijvend een offerte op waarmee u bij u werkgevers langs kan voor een aanvraag of bereking.

Wij werken nou samen met volgende Leasebureau's:

Team Cyclis nv.

C-Tec Mobility Solutions

KBC Auto-lease

Lease - A - Bike

Bent u een werkgever en wenst u meer informatie over de voordelen voor u en u werknemers, neem dan conact op met bevongenoemde leasebureau's.

27 januari 2019

Ook de Wereldbeker cyclo cross neemt Toon Aerts mee naar huis

Toon heeft de belgische driekleur al aan zijn verzameling truitjes hangen, maar mag daar nu ook de witte UCI trui aan toevoegen. Door zijn tweede plaats in het Nederlandse Hogerheide verslaat hij Wout Van Aert in het Wereldbeker klassement. Daarnaast eindigen vier renners uit het team Telenet Fidea Lions in de top zes in het dit klassement. Proficiat, en op naar het WK!

13 januari 2019

Toon Aerts brengt de driekleur naar Rijkevorsel

Zondag 13 januari werden we getrakteerd op een spannende veldrit met veel modder. Nagelbijten tot de laatste ronde, het was lang geleden dat we nog zo'n mooie strijd in de cross mochten aanschouwen.

Het verdict, Toon Aerts brengt de driekleur naar Rijkevorsel. Proficiat Toon en natuurlijk ook broer Thijs met een mooie vijfde plaats. 

26 oktober 2018

Een 7/10 voor de fietspaden in Rijkevorsel

De gemeente Rijkevorsel is geslaagd voor het fiets-exame. De jaarlijkse fietsbarometer van de provincie Antwerpen geeft elk jaar een cijfer op basis van de staat, ligging en veiligheid van de fietspaden per gemeente. Rijkevorsel is bij de betere van de klas ondermeer dankzij de "fiets-o-strade naast het kanaal dat een 9/10 behaald, gemiddeld behaald onze gemeente een 7/10. Van de 44 km fietspad in de gemeente is 2.8 km als risicovol omschreven, niet slecht als je het ons vraagt.

Als dit ons niet motiveert meer te fietsen in onze gemeente.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

19 oktober 2018

Wist je dat?

Wij zijn een officieel herstelpunt voor Bosch E-bike onderdelen. Is jou E-bike of Speedpedelec uitgerust met Bosch componenten en heeft deze nood aan een update, herstelling of onderhoud? Dan kan u bij ons terecht!

23 september 2018

Trek Cycling heer en meester in eigen huis

Trek Cycling presteerde sterk tijdens de Trek CX Cup in Waterloo Amerika. Zowel bij de Elite vrouwen als mannen werd er ere metaal verovert op Trek cyclo cross fietsen.

Onze lokale held Toon Aerts klopt zelfs wereld kampioen Wout Van Aert. "Winnen op de plaats waar onze gewildige fietsen worden gemaakt is super" zo vertelde hij in het interview bij de finish. Dat vinden wij als Trek verdeler en wielersport fans alleen maar fijn te horen.

Proficiat Toon, het Telenet Fidea team, en Trek Cycling!

14 september 2018

Het beste onderhoud voor je E-bike

Hoe haal je het maximale uit je E-bike en hoe onderhoud je deze het best?

Op deze vraag kunnen we je natuurlijk een hele waslijst aanbieden als het gaat om "Tips & Tricks" die je kan toepassen. Gelukkig hebben de medewerkers van Trek dit in een prachtig filmpje gegoten en hebben wij dit voor je vertaald. Gebruik de link hieronder of ga naar onze Facebook pagina.

https://www.facebook.com/fietsenpeterbrosens/videos/1019331701577913/

Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op, wij beantwoorden ze graag.

24 augustus 2018

Nieuw in onze verhuurafdeling

Vanaf nu beschikbaar in onze te huren E-bikes, de Trek UM1+.

Dit recent model van Trek staat vanaf nu niet enkel in onze winkel maar kan je nu ook huren. Ervaar het gemak en de kwalitiet van de Bosch aandrijving.

De prijs? niet anders dan onze andere E-bikes, €15/weekend en €50/week

Aarzel niet ons te contacteren voor info of reservaties.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!

foot-logo
 • Stevennekens 179
 • 2310 Rijkevorsel
 • BTW: BE 0737 845 346
Openingsuren
 • Donderdag 13 t/m maand 17 mei
 • Gesloten
 • Zaterdag 1 mei
 • Gesloten
 • Dinsdag t/m vrijdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-18:00
 • Zaterdag
 • 09:00-12:00 & 13:00-17:00
 • Zon-, maan,- & feestdagen
 • Gesloten

Ontwerp door Bert Hofmans | Ontwikkeling door CodeCraft