Het perfecte cadeau voor fietsers

Vind voor elke fietser een gepast cadeau.

Stock verkoop E-bikes, alle showroom modellen van modeljaar 2019 afgeprijsd!

Cross
WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN...
voor_a

Fietsen

Damesfietsen, herenfietsen, E-bikes, stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes, ...

Lees meer
voor_a

Onderdelen - Kleding

De fiets is de eerste stap maar goed uitgerust vertrekken is een tweede, dat doe je met goed materiaal en kleding.

Lees meer
voor_a

Verhuur

Een fietstocht in het vooruitzicht maar heb je niet de goede fiets? Wij verhuren stadsfietsen, E-bikes en mountainbikes. Ook voor groepen tot 10 personen, ideaal als teambuilding activiteit.

Lees meer
voor_a

Outlet

Naast de nieuwste modellen hebben we natuurlijk ook enkele scherp geprijsde outlet modellen. Wees er snel bij OP = OP

Lees meer

Wist je dat je bij Fietsen Peter Brosens met Leaveecocheques kan betalen?

Nieuws
30 november 2019

Openingstijden tijdens de feestdagen

Denk aan uw kerst en nieuwjaars inkopen en haal nog snel je cadeautjes bij ons!

Vanaf 23 december t/m 1 januari is onze winkel en werkplaats gesloten.

Vanaf 2 januari kan u weer terecht bij ons!

Fijne feestdagen gewenst!

25 november 2019

Fietsen Brosens BV.

Vanaf 1 januari 2020 zal Fietsen Peter Brosens verder gaan onder de naam Fietsen Brosens BV. Wat verandert er voor u? Niets bijzonders, enkele bedrijfsgegevens worden aangepast verder blijven onze openingstijden, locatie en diensten ongewijzigd.

Vanaf 1 januari zijn dit onze bedrijfsgegevens.

 • Fietsen Brosens BV
 • Stevennekens 179, 2310 Rijkevorsel (BE)
 • BTW: BE0737.845.346
 • IBAN: BE22 7360 6603 5947
 • BIC: KREDBEBB
06 november 2019

Fiets goedgekeurd?

Tijdens de herfst- en wintermaanden voeren de politiezones frequente controles uit op de minimaal verplichte atribute op jouw fiets. Wij sommen ze even voor je op:

 • werkende verlichting vooraan (wit)
 • werkende verlichting achteraan (rood)
 • werkende remmen
 • hoorbare fietsbel
 • reflectoren zowel voor, achter als in de wielen.

Ben je in het donker onderweg met een sportfiets, mountainbike, of koersfiets dan ben je minimaal verplicht werkende verlichting,  werkende remmen en een werkende fietsbel te hebben op die fiets.

Niet zeker of jouw fiets in orde is? Breng hem gerust langs voor controle!

04 november 2019

Helm op, fluo top!

Je veilig verplaatsen met de fiets in de herfst en winter, dat doe je door goed zichtbaar en beschermd te zijn.

Fluo kledij of vestjes dragen zorgt ervoor dat mede weggebruikers je van ver zien. Goede verlichting draagt bij in het zien en vooraal gezien worden en dat vooraal 's ochtends, 's avonds en bij slecht weer. Je krijgt maar één stel hersen mee, en deze goed beschermen is essentieel. Voorkom zware kwetsuren aan het hoofd en draag een goed passende helm.

Wist je dat, een motor-, ski- en ook fietshelm best vervangen wordt elke 3 jaar? Ook wanneer je al eens gevallen bent met de helm kan je deze best vernvangen of contrlleren op barsten en scheuren.

Meer weten? Kom naar onze winkel of contacteer ons!

03 oktober 2019

Aantal verkeersdoden stijgt weer na jarenlange daling.

Het verkeersinstituur VIAS maakt opmerkelijke cijfers bekend over verkeersslachtoffers. Sinds de dalende trent van voorgaande jaren zijn er de afgelopen maand september meer verkeersdoden geteld. Opvallend is dat de fietser hier het zwaarst in getroffen wordt.

Daarom willen wij alle fietser met volgende tips zo veilig mogelijk op de weg sturen. Of u nu met een racefiets of speedpedelec rijd, met deze tips bent u zichtbaar en veilig onderweg.

 1. Zorg dat uw fiets technisch in orde is. Verlichting, refelctoren, remmen, fietsbel of banden zijn zaken die uw veiligheid garanderen. Is één van deze zaken in slechte staat of werkt deze niet dan is uw fiets niet 100% veilig en kan u zelfs een boete krijgen wij controle van de politie.
 2. Draag fluo of reflecterende strips. Zowel 's nachts als overdag kan fluo uw veiligheid positief beïnvloeden. Flou en refelcterende strips maken u zichtbaar van op verdere afstand. Ook bij lecht weer is fluo een goed idee.
 3. Maak gebruik van fietsverlichting met dag/nacht functie. Overdag fietsverlichting aan laten kan ervoor zorgen dat automobilisten u opmerken vanop verdere afstand. Merken als BBB-Cycling en Bontrager hebben deze verlchting in hun assortiment.

Bezoek onze winkel voor meer tips en tricks om uw veiligheid te vergroten of voor een fietsveilig product uit ons asortiment, ook voor kinderen!

29 september 2019

Trek Segafredo bouwt aan een kampioenen team

Het team van Trek Segafredo bouwt aan een kampioenen team. In seizoen 2020 zullen volgende belofte volle renners in de Trek outfit te zien zijn. Quinn Simons en Antonio Tiberi zullen het mannen team vervoegen. Elynor Bäckstedt zal uitkomen voor het Trek dames team. Samen met kersvers wereld kampioen Mads Endersen zal Trek in 2020 met een jong maar sterk team aan de start van verschillende wedstrijden verchijnen.

12 juli 2019

NIEUW! Adidas Sports Drink

We stellen graag een de nieuwe innovatie is sportdranken voor. Adidias Sports Drink is een handige bidon waarbij je met behulp van kapsules je kraantjeswater een smaakje geeft en de nodige vitamine toevoegd.

De bidon komt in een starters pak met vier navullingen in vier verschillende smaken en is beschikbaar voor €27.99

Ook de kapsules kan u bij ons aankopen, een doosje van zeven kapsules is beschikbaar voor €13.99

05 juli 2019

Spot de nieuwe Trek truitjes

Het Trek-Segafredo team zal deze editie van Le Tour De France starten in fonkelnieuwe witte truitjes dit in combinatie met zwart broek.

Wij zijn fan! U ook?

05 juli 2019

Kijk tip! Giro Rosa

Volg de Giro Rosa (Giro Italia voor dames) gratis dankzij Trek.

Kopier de onderstaande link in je webbrowser en krijg een één uur lange samenvatting van elke gereden rit. Zo combineer je de Tour en Giro Rosa zonder iets te missen!

https://racing.trekbikes.com/GiroRosa

21 juni 2019

Wcup Sportvoeding

Wcup sportvoeding.
Om je op dreef te houden voor, tijdens, en na het sporten.
Wcup beschikt over een ruim gamma sportvoeding voor wielrennen, lopen, zwemmen en nog veel meer.
Organiseer je een sport evenement en wil je onze aanwezigheid met een stand van deze producten contacteer ons dan voor de mogelijkheden!

01 juni 2019

Best MTB 2019

Op zaterdag 11 mei vond in Dorst (Noord-Brabant) alweer het zesde MTB TEST-festival plaats. Met 300 deelnemers was het populaire testevenement ruim voor aanvang volgeboekt.

In totaal waren 185 MTB’s aanwezig voor een overtuigende testrit. Na afloop van iedere testrit kon iedereen op een persoonlijk testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag werden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag.

De populairste mountainbike van de landelijke testdag (meeste stemmen ‘best getest’ per ingezette testfiets) was de Superior Team XF 29 Issue (€ 5.499,-), en deze fiets is door de organisatie van het TEST-festival dan ook uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het Jaar 2019’

29 april 2019

Waarom wij u E-bike niet opdrijven?

Het komt vaker ter spraken, je E-bike opdrijven tot 45kph of zelfs tot 70kph! Dit bieden wij als fietshandelaar niet aan, het is strafbaar en uiterst gevaarlijk.

Waarom wij niet ingaan op de vraag of wij u E-bike kunnen opdrijven? E-bikes met een beperking van 25kph of 45kph zijn gemaakt om te presteren op deze snelheid. Het fietsframe, de wielen, de voorvork, de remmen, en aandrijflijn zijn aangepast op het gewicht en verwachte maximum snelheid van deze fiets. Wanneer deze fietsen worden opgedreven verhoogd de slijtage op de onderdelen en kan een onderdeel falen onder de te hoge belasting, wat kan leiden tot ongelukken.

Probeer ook niet zelf u E-bike op te drijven! Het is gevaarlijk!

25 april 2019

Lease-plan bij Fietsen Brosens

Bent u een werknemer in een bedrijf dat fietsleasing aanbied? Aarzel dan niet langs te komen in onze winkel, wij stellen vrijblijvend een offerte op waarmee u bij u werkgevers langs kan voor een aanvraag of bereking.

Wij werken nou samen met volgende Leasebureau's:

Team Cyclis nv.

C-Tec Mobility Solutions

KBC Auto-lease

Bent u een werkgever en wenst u meer informatie over de voordelen voor u en u werknemers, neem dan conact op met bevongenoemde leasebureau's.

27 januari 2019

Ook de Wereldbeker cyclo cross neemt Toon Aerts mee naar huis

Toon heeft de belgische driekleur al aan zijn verzameling truitjes hangen, maar mag daar nu ook de witte UCI trui aan toevoegen. Door zijn tweede plaats in het Nederlandse Hogerheide verslaat hij Wout Van Aert in het Wereldbeker klassement. Daarnaast eindigen vier renners uit het team Telenet Fidea Lions in de top zes in het dit klassement. Proficiat, en op naar het WK!

13 januari 2019

Toon Aerts brengt de driekleur naar Rijkevorsel

Zondag 13 januari werden we getrakteerd op een spannende veldrit met veel modder. Nagelbijten tot de laatste ronde, het was lang geleden dat we nog zo'n mooie strijd in de cross mochten aanschouwen.

Het verdict, Toon Aerts brengt de driekleur naar Rijkevorsel. Proficiat Toon en natuurlijk ook broer Thijs met een mooie vijfde plaats. 

26 oktober 2018

Een 7/10 voor de fietspaden in Rijkevorsel

De gemeente Rijkevorsel is geslaagd voor het fiets-exame. De jaarlijkse fietsbarometer van de provincie Antwerpen geeft elk jaar een cijfer op basis van de staat, ligging en veiligheid van de fietspaden per gemeente. Rijkevorsel is bij de betere van de klas ondermeer dankzij de "fiets-o-strade naast het kanaal dat een 9/10 behaald, gemiddeld behaald onze gemeente een 7/10. Van de 44 km fietspad in de gemeente is 2.8 km als risicovol omschreven, niet slecht als je het ons vraagt.

Als dit ons niet motiveert meer te fietsen in onze gemeente.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

19 oktober 2018

Wist je dat?

Wij zijn een officieel herstelpunt voor Bosch E-bike onderdelen. Is jou E-bike of Speedpedelec uitgerust met Bosch componenten en heeft deze nood aan een update, herstelling of onderhoud? Dan kan u bij ons terecht!

23 september 2018

Trek Cycling heer en meester in eigen huis

Trek Cycling presteerde sterk tijdens de Trek CX Cup in Waterloo Amerika. Zowel bij de Elite vrouwen als mannen werd er ere metaal verovert op Trek cyclo cross fietsen.

Onze lokale held Toon Aerts klopt zelfs wereld kampioen Wout Van Aert. "Winnen op de plaats waar onze gewildige fietsen worden gemaakt is super" zo vertelde hij in het interview bij de finish. Dat vinden wij als Trek verdeler en wielersport fans alleen maar fijn te horen.

Proficiat Toon, het Telenet Fidea team, en Trek Cycling!

14 september 2018

Het beste onderhoud voor je E-bike

Hoe haal je het maximale uit je E-bike en hoe onderhoud je deze het best?

Op deze vraag kunnen we je natuurlijk een hele waslijst aanbieden als het gaat om "Tips & Tricks" die je kan toepassen. Gelukkig hebben de medewerkers van Trek dit in een prachtig filmpje gegoten en hebben wij dit voor je vertaald. Gebruik de link hieronder of ga naar onze Facebook pagina.

https://www.facebook.com/fietsenpeterbrosens/videos/1019331701577913/

Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op, wij beantwoorden ze graag.

24 augustus 2018

Nieuw in onze verhuurafdeling

Vanaf nu beschikbaar in onze te huren E-bikes, de Trek UM1+.

Dit recent model van Trek staat vanaf nu niet enkel in onze winkel maar kan je nu ook huren. Ervaar het gemak en de kwalitiet van de Bosch aandrijving.

De prijs? niet anders dan onze andere E-bikes, €15/weekend en €50/week

Aarzel niet ons te contacteren voor info of reservaties.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen!

foot-logo
 • Stevennekens 179
 • 2310 Rijkevorsel
 • BTW: BE 0737 845 346
Openingsuren
 • 23 december t/m 1 januari
 • Gesloten
 • Dinsdag t.e.m. vrijdag
 • van 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 18:00
 • Zaterdag
 • van 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00
 • Zondag, maandag en feestdagen
 • Gesloten

Ontwerp door Bert Hofmans | Ontwikkeling door CodeCraft