Heeft u een vraag voor ons?

Wij helpen u graag verder!

Hieronder kan u een overzicht vinden van de vragen die wij vaak krijgen en waarvan het antwoord vrij eenvoudig is! Voor u contact met ons opneemt, neem dan hieronder zeker eens kijkje. Misschien vindt u hier wel meteen een antwoord op uw vraag!

Is mijn fiets veilig?

Tijdens de wintermaanden controleert de politie regelmatig op fietsveiligheid. Hier zijn de aandachtspunten waar je best rekening mee houd, zo voorkom je GAS-boetes.

Zorg voor goede verlichting, vooraan een wit achteraan een rood. Zorg er ook voor dat je fietslampjes goed werken en voldoende zichtbaar zijn.

Om je voldoende zichtbaar te maken in het donker zijn reflectoren verplicht. Net zoals je fietslampjes vooraan een wit en achteraan een rood, de meeste fietslampjes hebben ingebouwde reflectoren. Ook op de zijkant zijn refelctoren verplicht, deze zijn vaak al ingewerkt als reflecterende strip in de banden of oranje reflectoren tussen de spaken.

Je fiets moet goed remmen, zowel de voorste als achterste remmen worden gecontroleerd door de politie wanneer ze je fiets controleren.

Laat je horen! Een goed werkende fietsbel is verplicht op alle fietsen.

Niet verplicht maar altijd wel handig is een goed werkend slot, zo voorkom je een ongewenste wandeling omdat iemand zo vriendelijk was ongevraagd je fiets te lenen.

Kan ik ook met mijn fiets terecht voor herstelling als jullie het merk niet verdelen?

Een fiets is een fiets, en onderdelen bekomen is geen probleem. Voor al u fietsherstellingen kan u dus terecht bij ons ongeacht het merk van u fiets.

E-bikes zijn een kleine uitzondering. Sommige E-bikes komen met merkgebonden accu's, motoren of sensoren en deze zijn niet altijd verkrijgbaar maar we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen. E-bikes met Bosch of Shimano Steps ondersteuning zijn altijd welkom, wij zijn namelijk een officieel servicepunt van beide merken.

Kan ik met eco-cheques betalen?

Ja dat kan zeker. Wij aanvraarden zowel de papieren als digitale eco-cheques, dit op al de producten in onze winkel en op herstellingen.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets?

De technologie gebruikt in de huidige E-bikes is zo vooruitstrvend dat u wel eens het raden heeft naar het onderhoud. Daarom enkele tips.

Laad je accu na elke rit weer op, dit wanneer je fiets 4 uur of langer niet meer zal rijden, zo blijven de accu cellen actief en vergroot de levensduur van je accu.

Bewaar je accu op een plaats met minimale temperatuurschommmelingen. Accu's zijn gevoelig aan temperatuur. Je accu daarom opladen of opbergen bij kamertemperatuur verlengd de levensduur.

Varieer de belasting van je accu. Zorg ervoor dat je accu een rit veel ondersteuning bied en de andere rit wat minder. Zo herinnert je accu wat hard en niet hard werken is.

Hou je fiets schoon, het oogt niet alleen beter maar zorgt ervoor dat de levensduur van je fiets erop vooruit gaat. Het voorkomt ondermeer snelle slijtage van remblokken, slecht schakelen of een roestige ketting.

Breng ons elk jaar een bezoekje voor controle. Net als je auto vergroot een jaarlijks onderhoud en nazicht de levensduur van je fiets, motor en accu. Wij controleren je fiets op prestatie en veiligheid en geven je extra tips om optimaal te genieten van je E-bike.

Waarmee moet ik rekening houden met mijn speed pedelec?

Speed pedelecs komen vaker en vaker in de media, zowel positief als negatief.

Om misverstanden uit de wereld te helpen kan je via volgende link alles te weten komen over de wetgeving rond speed pedelecs.

https://www.fietsersbond.be/speedpedelec

Hoeveel garantie heb ik bij aankoop van een nieuwe fiets?

Standaard geven wij 2 jaar garantie op al onze merken. Afhankelijk van het merk kan dat ook meer dan 2 jaar zijn.

Ook op nieuwe accu's voor u E-bike krijgt u garantie. Merken als Bosh en Shimano geven ondermeer 2 jaar garantie op nieuw aangekochte accu's.

Doen jullie ook aan leasing?

Fiets verhuur op lange termijn is iets wat wij als fietsverdeler niet aanbieden, maar wij werken samen met enkele partners dat deze dienst aan kunnen bieden via u werkgever.

Fiets of E-bike huren op lange termijn beter bekend onder het begrip "leasing" was in Nederland al populair, nu volgt België ook. Leasmaatschappijen maken het mogelijk voor werkgevers om hun personeel onder bepaalde voorwaarden (afhankelijk per werkgever) een fiets / E-bike aan te beiden om hiermee het woon/werk traject af te leggen. Op deze manier verkleinen we de ecologische inpakt van het verkeer, worden de files kleiner, geniet de werknemer van de wettelijke fietsvergoeding, en er zijn nog zoveel voordelen voor werknemer en werkgever.

Wij werken samen met maatschappijen Team Cyclis nv en C-Tec. Heb jij als wekgever interesse in deze diensten, wil je je werkgever overtuigen om hierin aan deel te nemen of wil je meer informatie aarzel dan niet één van onze lease partners te contacteren.

Team Cyclis: https://www.cyclis.be/page/homepage

C-Tec: https://ctec.bike/nl

foot-logo
 • Stevennekens 179
 • 2310 Rijkevorsel
Openingsuren
 • Dinsdag t.e.m. vrijdag
 • van 09u tot 12u en 13u tot 18u
 • Zaterdag
 • van 9u tot 12u en van 13u tot 17u
 • Zondag, maandag en feestdagen
 • Gesloten
 • 24 t/m 26 december
 • Gesloten
 • 26 & 27 december
 • Open 09:00 - 17:00
 • 29 december t/m 7 januari
 • Gesloten

Ontwerp door Bert Hofmans | Ontwikkeling door Herosoftware